ROMUNIJA »FLY & DRIVE«

Romunija je dežela, ki vas ne bo pustila ravnodušnih!

Fly & drive

26 Oct 2016

ROMUNIJA

Od 560 EUR

Romunija je dežela, ki vas ne bo pustila ravnodušnih!

Tu je čutiti vpliv mnogih kultur, ki so oblikovale to deželo, katere lepota nas vedno prevzame! Dežela prijaznih ljudi, izjemne kulturne dediščine, romantičnih gradov, lesenih cerkva in neokrnjene narave! V svojem tempu spoznajte skrivnostno Transilvanijo, pisane samostane Bukovine, lesene cerkve v Maramureş, Mali Pariz in plaže Črnega morja!

 

1.DAN: BUKAREŠTA – SINAIA

Po pristanku letala in opravljenih formalnostih na letališču v Bukarešti sledi prevzem vašega avtomobila in vožnja do »karpatskega bisera« – gorskega letovišča Sinaia. Nastanitev in prosti čas.

 

2. DAN: grad PELEŞ, BRAŞOV, grad BRAN

Zajtrk. Obiščite pravljični grad Peleş , poletno rezidenco kralja Karla I. Uživajte v ogledih bogato okrašenih soban. Nato se ustavite na gradu Bran, ki ponosno stoji na skali nad vasjo. Zgrajen je bil za obrambo pred Turki, bolj pa je znan pod imenom »Drakulov grad«. Po ogledih vožnja v srednjeveški Braşov. V razvoju mesta so pomembno vlogo odigrali saški priseljenci, ki so prišli na povabilo ogrskega kralja, da bi tu odpirali rudnike, ustanavljali mesta ipd. Sprehodite se po starem mestnem jedru, občudujte znamenito gotsko Črno cerkev, priporočamo pa vzpon na hrib Tampo, od koder se ponuja krasen pogled na staro mesto. Namestitev v hotelu.

 

3. DAN: SIGHIŞOARA – BIERTAN – MEDIAS – SIBIU

Zajtrk. Nato vožnja v Sighişoaro – rojstno mesto Vlada Tepeša – Drakule. Srednjeveško mesto je zaradi svoje ohranjenosti na Unescovem seznamu. Predlagamo sprehod po mestnem jedru. Vožnja proti mestu Sibiu, med potjo pa se ustavite v Biertan-u – tam lahko občudujete mogočno utrjeno cerkev, ki močno spominja na slovenske protiturške tabore. Izredni arhitekturni spomenik je na Unescovem seznamu. Pred prihodom v Sibiu predlagamo še postanek v mestu Medias – enem najstarejših v Transilvaniji. Po prihodu v Sibiu sledi nastanitev v hotelu.

 

4. dan: SIBIU – SIBIEL – HUNEDOARA – ALBA IULIA

Po zajtrku se sprehodite po mestu, ki je bilo leta 2007 evropska prestolnica kulture. Tudi tu je močno prisoten germanski vpliv, ki se kaže v arhitekturi srednjeveških stavb. Oglejte si znamenitosti kot so: obzidje, Most lažnivcev, Veliki in Mali trg, katedralo… Vožnja v očarljivo vasico Sibiel, kjer si lahko ogledate muzej steklenih ikon, nato sledi prava poslastica – grad Hunedoara. Za konec dneva predlagamo še kratek sprehod po Alba Iulii, čudoviti zvezdasti utrdbi in namestitev v hotelu.

 

5. dan: ALBA IULIA – CLUJ – BAIA MARE

Po zajtrku vožnja do mesta Cluj-Napoca. Vzemite si čas za ogled  mesta s cerkvijo sv. Mihaela, ki sodi med najlepše primere gotike v Romuniji, kip madžarskega kralja Matije Korvina, palačo Bannfy … Nadaljevanje poti proti mestu Baia Mare, glavnemu mestu pokrajine Maramureş. Namestitev v hotelu.

 

6. dan: SAPANTA – SIGHETU MARMATIEI – BARSANA – ŞURDEŞTI

Zajtrk. Privoščite si izlet po idilični podeželski pokrajini Maramureş. V kraju Sapanta si lahko ogledate čisto posebno zanimivost – Veselo pokopališče (Cimitirul Vesel). Pokopališče je dobilo svoje ime zaradi barvitih lesenih nagrobnikov in zanimivih nagrobnih napisov in verzov, ki govorijo o pokojnikih. Nato se zapeljite do kraja Sighetu Marmatiei. Tam boste spoznali znamenit zapor, kamor so v času socializma zapirali predvsem politične zapornike. Poleg tega se pokrajina ponaša z bogatim izročilom, slovi pa po kulturni dediščini – predvsem po svojih lesenih cerkvah od katerih jih je kar osem na Unescovem seznamu. Predlagamo sproščujoč sprehod po pravljičnem samostanu v Barsani. V idiličnem, lično urejenem kompleksu boste našli staro leseno cerkev, najvišjo leseno cerkev na svetu in se naužili miru. Nato vam predlagamo še ogled cerkve v vasi Şurdeşti, ki je bila do pred nekaj leti najvišja lesena cerkev na svetu. Njen zvonik je visok 54m, do najvišje točke pa kar 72m. Nato vrnitev v hotel.

 

7. dan: CAMPULUNG MOLDOVENESC

Zajtrk. Po zajtrku vožnja v pokrajino Bukovina. Med potjo se lahko ustavite v vasi Rozavlea in v vasi Bogdan Voda in si ogledate še tamkajšnji leseni cerkvi. Nato sprehod po mestu Campulung Moldovenesc, kjer priporočamo ogled muzeja, ki prikazuje umetnost dela z lesom. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici.

 

8. dan: PISANI SAMOSTANI

Zajtrk. Današnji dan posvetite raziskovanju znamenitih pisanih samostanov. Oglejte si samostan v Moldoviţi, samostan v Suceviţi, samostan Humor in samostan Voroneţ. Vrnitev v hotel.

 

9. dan: BUKAREŠTA

Zajtrk. Vožnja v Bukarešto. Prosti čas za odkrivanje mesta. Široki bulevarji, slavoloki, parki in palače so mestu prislužile vzdevek »Mali Pariz«. Ogledate si lahko čudovit muzej na prostem, stavbo parlamenta, ki je za ameriškim Pentagonom druga največja stavba na svetu ali pa si vzamete čas za ogled katerega od številnih muzejev. Nastanitev v hotelu. Zvečer si lahko privoščite še zabavo v kakšnem od nočnih klubov.

 

10. dan: KONSTANZA

Zajtrk. Predlagamo, da se zapeljete še do Črnega morja – do Konstante, ki je največje romunsko pristanišče. V mestu z bogato zgodovino si lahko ogledate rimske mozaike, arheološki park, Veliko Mahmudovo mošejo, Romunski Pomorski muzej, Genoveški svetilnik … Za priboljšek pa se lahko odpravite do plaže Mamaia in si privoščite skok v morje. Vrnitev v Bukarešto.

 

11. dan: TREVISO

Zajtrk. Vožnja do letališča, vrnitev avtomobila in let nazaj proti Trevisu.

 

 

PROGRAM LAHKO POPOLNOMA PRILAGODIMO VAŠIM ŽELJAM!

 

INFORMATIVNA CENA POTOVANJA PO OSEBI:  od  560 EUR

 

PAKET POTOVANJA VKLJUČUJE:  letalski prevoz iz Trevisa, letališke pristojbine na dan izdelave programa, 10x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih ali penzionih 3* v Romuniji, izposoja avtomobila (Volkswagen Polo ali Dacia Logan ali podoben) z neomejenim številom kilometrov, prevzem in oddaja avtomobila na letališču, DDV, strošek organizacije.

 

V ceno ni všteto gorivo, parkirnine, cestnine, vstopnine, prehrana (razen zajtrki), napitnine in ostali osebni izdatki.

Za najem avtomobila je potrebna kreditna kartica!

 

Priporočamo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris, ki ga lahko sklenete v naši agenciji.

 

MOŽNA DOPLAČILA: najem avtomobila višje kategorije, dodatna avtomobilska zavarovanja, bivanje v hotelih 4* ali 5*, zavarovanje rizika odpovedi

 

Končna cena potovanja je odvisna od števila oseb in od termina potovanja!

 

Na podlagi vašega povpraševanja in vaših želja vam pripravimo končno ceno potovanja glede na dobljeno ceno letalskih vozovnic in hotelov za želen termin potovanja.

 

OPOMBE: Cena ponudbe velja na dan  izdelave programa (11.05.2016). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih prevoznikov ali hotelov. Vse rezervacije so na vprašanje. V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji.

OGLEJ SI SLIKE

Pokličite nas!

 

+386 1 620 88 99

 

ali nam pišite na info@exoterra.si

Od 560 EUR

OGLEJTE SI TUDI

EXOTERRA D.O.O.

 •   Matična številka: 3658848000

 •    ID za DDV: SI57922209

 •    Predstavnik: Arsić Milan, direktor

 •    Licenca za organizacijo potovanj: 1109

 •    Licenca za prodajo turističnih aranžmajev: 1110

 •    Krakovski nasip 26

 •    1000 Ljubljana, SLOVENIJA, EU

 •    IBAN: SI56 0310 0100 2339 124

 •    SWIFT: SKBASI2X

 •    Banka: SKB Banka d.d., Ajdovščina 4, Ljubljana

KONTAKT IN DELOVNI ČAS

 •   Ponedeljek – Petek: 10:00 – 16:00

 •    Sobote,nedelje in prazniki: Zaprto

 •    Tel: +386 1 620 88 99

 •    Faks: +386 1 620 88 98

 •    E-mail: info@exoterra.si

 •    Spletna stran: www.exoterra.si

POVPRAŠEVANJA IN REZERVACIJE

 •   Ponedeljek – Petek: 10:00 – 16:00

 •    Tel: +386 1 620 88 99

 •    E-mail: info@exoterra.si

 • KONTAKT ZA NUJNE PRIMERE

     Mob: +386 1 31 67 64 00

Splošni pogoji spletne strani © Copyright 2016 by Exoterra - Izdelava Zian Designs.