MALTA

Skriti biser Sredozemlja

Fly & drive

01 Jan 2016

MALTA

Od 390 EUR

Malta, skriti biser Sredozemlja, ponuja veliko bogate zgodovine, številnih zakladov kulture, kristalno čistega morja,

pestrega nočnega življenja ter veliko možnosti aktivnega preživljanja časa.

Med vašim potovanjem boste lahko okušali tradicionalne dobrote otoka, degustirali malteško vino, si ogledali najpomembnejše znamenitosti glavnega mesta Valletta, raziskali  bližnji otok Gozo ter zaplavali v čudovitem turkiznem zalivu otočka Comino.

 

PREDLAGAN PROGRAM POTOVANJA »FLY & DRIVE«

 

1.DAN: BENETKE – MALTA (VALLETA)

Po pristanku letala in opravljenih formalnostih na letališču Malta sledi prevzem vašega avtomobila in vožnja do hotela v okolici Valette. Nastanitev in prosti čas.

 

 1. DAN: VALLETA

Zajtrk. Predlagamo vam, da obiščete središče dobro utrjene malteške prestolnice Vallete, zgrajene v 16. stoletju. Peš se lahko sprehodite po središču in obiščete katedralo sv. Janeza ter veličastno palačo Velikega mojstra z lepo zbirko umetnin in orožja. Iz zgornjih vrtov Barakka lahko občudujte razgled na mesto. Popoldne vam predlagamo ogled “treh mest” na drugi strani Velikega pristanišča. V Senglei (L’Isla) si lahko ogledate cerkev Naše Gospe Zmagoslavne in postanete v vrtovih Gardjola. Skozi mesto Cospicua pridete v Vittorioso, kjer obiščete palačo inkvizicije. Lahko se vkrcate še na ladjico in si privoščite uro in pol vožnje po izjemnem, naravnem Velikem pristanišču.

 

 1. DAN: VALLETA in okolica

Zajtrk. Predlagamo vam celodnevni izlet po Malti. Prvi postanek lahko naredite v vasici Qormi, polni viteških pekarn. Zatem se lahko zapeljete v Mosto, kjer si lahko ogledate cerkev Marijinega vnebovzetja z impresivno 3. največjo kupolo v Evropi. Nadaljujete v Mdino, srednjeveško prestolnico Malte in se sprehodite po njenih ozkih ulicah mimo čudovite palače Falzon in katedrale. V bližnjem Rabatu predlagamo obisk podzemne katakombe sv. Pavla. Pot lahko zatem nadaljujete proti obali in postanete pri klifih Dingli (270 m). Blizu sta templja Hagar Qim in Mnajdra, megalitska kompleksa pod Unescovo zaščito, kraj čaščenja malteške Venere. Od tu se lahko podate na kratek sprehod do stolpa Tal Hamri, ki ponuja lep razgled na dramatično okolico. Nadaljujete lahko v simpatično vasico Marsaxlokk s pisanimi ribiškimi ladjicami in sproščenim vzdušjem. Zagotovo se vam bo prilegel sprehod ob morju, za popoln zaključek dneva pa še pokušina malteških vin v vinski kleti Marsovin.

 

 1. DAN: VALETTA – COMINO in GOZO

Zajtrk. Predlagamo vam ogled bližnjih dveh otočkov Gozo in Comino. Popeljete se lahko v Cirkewwo in se vkrcate na trajekt do otoka Gozo. Kratka vožnja v prestolnico otočka, Victorio, kjer se lahko povzpnete do mogočne citadele, kjer se vam odpre pogled na celoten otoček. Ogledali si boste lahko tudi star zapor za razgrajaške člane vitezov reda sv. Janeza in se sprehodili preko glavnega trga It Tokk. Odpeljete se lahko do obale Dwerja, kjer občudujete igro narave – “viseče okno” nad morjem. Priporočamo tudi ogled Xaghri, kjer lahko obiščete starodavno megalitsko svetišče Ggantija (Unesco) iz 4. stoletja pr.n.š. Po želji se lahko odločite tudi za izlet na otok Comino, ki slovi po svojih čudovitih neokrnjenih plažah, kjer si lahko odpočijete tudi vi. Privoščite si prosti čas za morske užitke v kristalno čisti vodi Modre lagune.

 

 1. DAN: VALETTA – BENETKE

Vožnja do letališča Malta in oddaja avtomobila. Polet proti Benetkam in povratek v Slovenijo.

 

PROGRAM LAHKO POPOLNOMA PRILAGODIMO VAŠIM ŽELJAM!

 

INFORMATIVNA CENA POTOVANJA PO OSEBI:  od  390 EUR

 

PAKET POTOVANJA VKLJUČUJE:  letalski prevoz iz Benetk (Trevisa) in nazaj, letališke pristojbine na dan izdelave programa, 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v okolici Vallette, izposoja avtomobila (Hyundai i10 ali Ford Fiesta ali podoben) z neomejenim številom kilometrov, prevzem in oddaja avtomobila na letališču, DDV, strošek organizacije.

 

V ceno ni všteto gorivo, parkirnine, cestnine, vstopnine, prehrana (razen zajtrki), napitnine in ostali osebni izdatki.

 

Za najem avtomobila je potrebna kreditna kartica!

 

MOŽNA DOPLAČILA: najem avtomobila višje kategorije, dodatna avtomobilska zavarovanja, bivanje v hotelih 4* ali 5*, zavarovanje rizika odpovedi

 

Priporočamo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris, ki ga lahko sklenete v naši poslovalnici!

 

Končna cena potovanja je odvisna od števila oseb in od termina potovanja!

 

Na podlagi vašega povpraševanja in vaših želja vam pripravimo končno ceno potovanja glede na dobljeno ceno letalskih vozovnic in hotelov za želen termin potovanja.

 

OPOMBE: Cena ponudbe velja na dan  izdelave programa (26.04.2016). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih prevoznikov ali hotelov. Vse rezervacije so na vprašanje.

V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji.

OGLEJ SI SLIKE

Pokličite nas!

 

+386 1 620 88 99

 

ali nam pišite na info@exoterra.si

Od 390 EUR

OGLEJTE SI TUDI

EXOTERRA D.O.O.

 •   Matična številka: 3658848000

 •    ID za DDV: SI57922209

 •    Predstavnik: Arsić Milan, direktor

 •    Licenca za organizacijo potovanj: 1109

 •    Licenca za prodajo turističnih aranžmajev: 1110

 •    Krakovski nasip 26

 •    1000 Ljubljana, SLOVENIJA, EU

 •    IBAN: SI56 0310 0100 2339 124

 •    SWIFT: SKBASI2X

 •    Banka: SKB Banka d.d., Ajdovščina 4, Ljubljana

KONTAKT IN DELOVNI ČAS

 •   Ponedeljek – Petek: 10:00 – 16:00

 •    Sobote,nedelje in prazniki: Zaprto

 •    Tel: +386 1 620 88 99

 •    Faks: +386 1 620 88 98

 •    E-mail: info@exoterra.si

 •    Spletna stran: www.exoterra.si

POVPRAŠEVANJA IN REZERVACIJE

 •   Ponedeljek – Petek: 10:00 – 16:00

 •    Tel: +386 1 620 88 99

 •    E-mail: info@exoterra.si

 • KONTAKT ZA NUJNE PRIMERE

     Mob: +386 1 31 67 64 00

Splošni pogoji spletne strani © Copyright 2016 by Exoterra - Izdelava Zian Designs.