MADEIRA

Madeira – Otok večne pomladi

Fly & drive

16 May 2016

MADEIRA

Od 595 EUR

Madeira vas bo zagotovo navdušila s svojo neokrnjeno naravo, živo pisanimi cvetovi rož vsepovsod, s slikovitimi vasicami, prijetno klimo, kulinaričnimi užitki ter s številnimi zanimivimi aktivnostmi. Prepričani smo, da boste Madeiro zapustili navdušeni ter polni čudovitih in nepozabnih vtisov! Odkrijte sami ta čudoviti otok sredi Atlantskega oceana…

 

PREDLAGAN PROGRAM POTOVANJA »FLY & DRIVE«

 

1.DAN: LETALIŠČE – FUNCHAL

Po pristanku letala in opravljenih formalnostih na letališču Funchal sledi prevzem vašega avtomobila in vožnja do hotela v okolici Funchala. Nastanitev in prosti čas. Nočitev.

2. – 5. DAN: FUNCHAL

Zajtrk. Imeli boste 4 polne dni, da povsem raziščete ta čudoviti otok večne pomladi. Predlagamo vam več različnih možnosti preživljanja prostega časa:

 

 • Ogled mesta Funchal, kjer lahko obiščete lokalno tržnico, kjer boste lahko opazovali in fotografirali slikovite stojnice z eksotičnim sadjem, zelenjavo in ribami ter tradicionalno oblečene domačinke ob živo pisanih rožah. Po sprehodu po mestu se lahko z vzpenjačo podate na vrh hriba Monte, od koder sega čudovit razgled na mesto in okoliško pokrajino. Tam lahko obiščete tudi slavni botanični vrt, kjer boste uživali v barvah in vonjavah različnih orhidej ter drugega tropskega in subtropskega rastlinja. Predlagamo vam, da se z vrha hriba spustite na zanimiv način, in sicer kar po toboganu, s tradicionalnimi lesenimi sanmi! Za konec dneva pa lahko obiščete še tradicionalno vinsko klet, kjer lahko degustirate vrhunska portugalska vina.

 

 • Križarjenje z ladjo, ki predstavlja repliko ladje Krištofa Kolumba. Iz Funchala boste lahko zapluli vzdolž južne obale Atlantika, od koder boste lahko občudovali naravne lepote otoka.

 

 

 • Zahodna obala: Dan boste lahko namenili spoznavanju zahodnega predela otoka, kjer boste takoj začutili divjo lepoto narave, spoznavali odmaknjene vasice, razgiban relief ter geološko zgodovino. Predlagamo postanek v slikovitem ribiškem naselju Camara de Lobos, kjer boste lahko spoznali tradicionalno življenje domačinov. Mnoge aktivnosti se tu še vedno odvijajo na ulicah in trgih, čar mestu pa dajejo številne trgovinice in lokali, polni živahnega vrveža. Nadaljujete lahko do Cabo Girao, ki slovi kot drugi najvišji klif na svetu (580m), ki vas bo zagotovo osupnil z njegovo mogočnostjo. Pot lahko nadaljujete proti severu otoka, kjer boste prečkali osrednjo planoto Paul de Serra in lahko naredili tudi postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Ustavite se lahko tudi v vasici Porto Moniz, ki slovi po v lavo vklesanih naravnih bazenih. Na poti nazaj v Funchal vam predlagamo ogled mesta Sao Vincente, kjer si lahko ogledate muzej o geološkem nastanku otoka.

 

 • Vzhodni del Madeire: Popeljete se lahko do vasice Monte z znano romarsko cerkvijo, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Vmes se boste zagotovo ustavili tudi na razglednih točkah s čudovitim pogledom na izjemno pokrajino otoka, predvsem pa v kraju Faial, kjer se razprostira slikovit pogled na čudovito okolico s terasami in hišami na visokih planotah nad Atlantikom. Na poti si lahko ogledate še vasico Ribeiro Frio, katero ime pomeni Hladna voda, in se ustavite v valilnici postrvi. Vasica slovi tudi po tipični pijači poncha. V vasico redko zaidejo sončni žarki, zato lahko tu občudujete endemično floro otoka.

 

6. DAN: FUNCHAL – LETALIŠČE

Vožnja do letališča Funchal in oddaja avtomobila. Polet proti domu in povratek v Slovenijo.

 

 

 

PROGRAM LAHKO POPOLNOMA PRILAGODIMO VAŠIM ŽELJAM!

 

INFORMATIVNA CENA POTOVANJA PO OSEBI:  od  595 EUR

 

PAKET POTOVANJA VKLJUČUJEletalski prevoz iz Benetk, letališke pristojbine na dan izdelave programa, 5x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Funchalu, izposoja avtomobila (Volkswagen Up ali Mitsubishi Colt ali podoben) z neomejenim številom kilometrov, prevzem in oddaja avtomobila na letališču, DDV, strošek organizacije.

 

V ceno ni všteto gorivo, parkirnine, cestnine, vstopnine, prehrana (razen zajtrki), napitnine in ostali osebni izdatki.

 

Za najem avtomobila je potrebna kreditna kartica!

 

MOŽNA DOPLAČILA: najem avtomobila višje kategorije, dodatna avtomobilska zavarovanja, bivanje v hotelu 4* ali 5*, zavarovanje rizika odpovedi

 

Priporočamo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris, ki ga lahko sklenete v naši poslovalnici.

 

Končna cena potovanja je odvisna od števila oseb in od termina potovanja!

 

Na podlagi vašega povpraševanja in vaših želja vam pripravimo končno ceno potovanja glede na dobljeno ceno letalskih vozovnic in hotelov za želen termin potovanja.

 

 

 

 

OPOMBE: Cena ponudbe velja na dan  izdelave programa (16.05.2016). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih prevoznikov ali hotelov. Vse rezervacije so na vprašanje.

V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski in hotelski rezervaciji.

OGLEJ SI SLIKE

Pokličite nas!

 

+386 1 620 88 99

 

ali nam pišite na info@exoterra.si

Od 595 EUR

OGLEJTE SI TUDI

EXOTERRA D.O.O.

 •   Matična številka: 3658848000

 •    ID za DDV: SI57922209

 •    Predstavnik: Arsić Milan, direktor

 •    Licenca za organizacijo potovanj: 1109

 •    Licenca za prodajo turističnih aranžmajev: 1110

 •    Krakovski nasip 26

 •    1000 Ljubljana, SLOVENIJA, EU

 •    IBAN: SI56 0310 0100 2339 124

 •    SWIFT: SKBASI2X

 •    Banka: SKB Banka d.d., Ajdovščina 4, Ljubljana

KONTAKT IN DELOVNI ČAS

 •   Ponedeljek – Petek: 10:00 – 16:00

 •    Sobote,nedelje in prazniki: Zaprto

 •    Tel: +386 1 620 88 99

 •    Faks: +386 1 620 88 98

 •    E-mail: info@exoterra.si

 •    Spletna stran: www.exoterra.si

POVPRAŠEVANJA IN REZERVACIJE

 •   Ponedeljek – Petek: 10:00 – 16:00

 •    Tel: +386 1 620 88 99

 •    E-mail: info@exoterra.si

 • KONTAKT ZA NUJNE PRIMERE

     Mob: +386 1 31 67 64 00

Splošni pogoji spletne strani © Copyright 2016 by Exoterra - Izdelava Zian Designs.